abuhanifah:

'Jadilah orang yang memberi manfaat kepada orang lain.'

Alhamdulillah. Khat Kufi ini telah di sediakan oleh akhi @elhafiz_ . Jazakallah khayr akhi. Ana suka sangat. Hee. Assif jiddan. Dah berapa hari guna, baru nak ucap terima kasih.

Btw editing khat kufi ni guna phone je. Siapa yang nak tahu lebih lanjut. Boleh tanya dia. Tu pun kalau dia tak busy. Ps:@huzaimansor

Dan ana punya dropbox telah di update. Link boleh dapatkan di bio ana. Gambar biasa biasa je. Siapa yang berkehendak boleh lah download & jangan lupa #abuhanifah_ffa ✌ semoga bermanfaat. InshaAllah.

#khatkufi #kufi #editing #dakwahmudah #thedaiegraphy #ukhuwwahgram #abuhanifah

abuhanifah:

'Jadilah orang yang memberi manfaat kepada orang lain.'

Alhamdulillah. Khat Kufi ini telah di sediakan oleh akhi @elhafiz_ . Jazakallah khayr akhi. Ana suka sangat. Hee. Assif jiddan. Dah berapa hari guna, baru nak ucap terima kasih.

Btw editing khat kufi ni guna phone je. Siapa yang nak tahu lebih lanjut. Boleh tanya dia. Tu pun kalau dia tak busy. Ps:@huzaimansor

Dan ana punya dropbox telah di update. Link boleh dapatkan di bio ana. Gambar biasa biasa je. Siapa yang berkehendak boleh lah download & jangan lupa #abuhanifah_ffa ✌ semoga bermanfaat. InshaAllah.

#khatkufi #kufi #editing #dakwahmudah #thedaiegraphy #ukhuwwahgram #abuhanifah

" Orang yang hatinya bersih pasti tidak akan mengucapkan kata-kata yang kesat dan kasar kepada orang lain "

Berkatalah perkara yang baik dan mampu menggembirakan telinga yang mendengarnya. Jika tidak mampu, maka diam itu lebih baik.

Allah jarakkan kita, supaya doa itu mendekatkan kita.

" Tak ungkap cinta bukan tak sayang, tapi takut lupa Allah Yang Esa"

(via dzarthalha)

nurfazlinahumayra:

Allah tak pernah kekalkan malam tanpa siang. Allah tak pernah kekalkan hujan tanpa panas. Allah tak pernah kekalkan tangisan tanpa ketawa.
Begitu juga sedih, Allah takkan kekalkan sedih tanpa gembira. Bersangka baiklah dengan Allah.
Allah akan kurniakan sesuatu yang baik juga. Allah tak pernah menzalimi hambaNya. Dan janganlah kamu menzalimi diri kamu sendiri. Tersenyumlah dalam menghadapi hari-harimu.

nurfazlinahumayra:

Allah tak pernah kekalkan malam tanpa siang.
Allah tak pernah kekalkan hujan tanpa panas.
Allah tak pernah kekalkan tangisan tanpa ketawa.

Begitu juga sedih, Allah takkan kekalkan sedih tanpa gembira.
Bersangka baiklah dengan Allah.

Allah akan kurniakan sesuatu yang baik juga.
Allah tak pernah menzalimi hambaNya.
Dan janganlah kamu menzalimi diri kamu sendiri.
Tersenyumlah dalam menghadapi hari-harimu.

(via mstrforlife)

hari ini perhatikan sikap kita, hentikan nak label orang dan jaga jangan kita bajet bagus sangat.

tutup kebaikan kita sebanyak mungkin macam mana kita cuba sembunyikan kejahatan.

itulah ikhlas.

β€”-

kredit ; Prof Dr Muhaya Hj Mohamad.

nota kaki : ikhlas?. ikhlas itu bukan segampang mencari bintik dan butir jerawat pada muka di depan cermin jamban. ish, ish. selamat malam… (via hafis88)

(via mstrforlife)

Berharap terlalu tinggi.
Engkau akan bertemu kecewa.

Berhenti meletakkan harapan setinggi gunung pada manusia.
Kerana mereka tidak akan kekal selamanya.

Serahkan segala takdir padaNya.
Kerana Dia lebih tahu apa yang terbaik untuk hambaNya.

Norasiah Hasan (via nukilanhati)

(via snurwahidahh)